Bronhitis

  • Bronhitis je akutna upala disajnih puteva u plućima. Upalu membrana sluznice unutar bronhija najčešće izaziva infekcija.
Bronhitis može biti akutni ili hronični. Simptomi akutnog bronhitisa su: uporan kašalj praćen izbacivanjem sluzi, osjećaj stezanja u plućima i otežano disanje. Akutni bronhitis izazivaju virusi i često prati običnu prehladu ili gripu.
Kod hroničnog bronhitisa kašalj traje duže od 3 mjeseca. Obično se javlja ako je Vaš disajni sistem već oštećen dugotrajnim pušenjem ili zagađenjima iz vazduha.

Djelovanje haloterapije

Ako patite od bronhitisa tretmani u slanoj sobi pomažu da lakše savladate bolest. Mikročestice soli čiste pluća od nakupljene sluzi, olakšava se disanje, poboljšava se rad pluća. Kašalj se umiruje, a ako ste i prehlađeni, otvaraju se disajni putevi u nosu i smanjuje se kijanje.

Preporuceni broj tretmana u slanoj sobi: Nakon 7-15 tretmana  disajni putevi su čisti, kašalj je smiren, disanje olakšano, potreba za ljekovima smanjena.Vaš imunosistem je oporavljen i blagotvorno djelovanje haloterapije pratiće Vas sledećih nekoliko mjeseci