Specijalna ponuda

Za sve vas koji dolazite prvi put, dajemo 1 gratis tretman na 7-10 dolazaka, odnosno 2 gratis tretmana na 12-14 dolazaka, a za naše stalne klijente dodatni +1 gratis tretman.


O slanoj sobi

an imageSlana soba je imitacija prirodne slane pećine (obložena solju sa svih strana – oko 2,5 tone kamene soli ) čija je mikroklima ljekovita. Dodatnim doziranim,uduvavanjem, najfinijih čestica kamene soli, putem halogeneratora, terapeutski efekti se mogu povećati za određene bolesti. Vazduh u slanoj sobi je sa prisutnim viškom negativnih jona što obezbjeđuje relaksaciju i smanjenje stresa. Ustanovljeno je da čestice aerosola koje su veličine do 5 mikrona, imaju visoku sposobnost prodora do krajnjeg dijela respiratornog trakta. Kod usitnjavanja u halogeneratoru, zbog jakog mehaničkog uticaja, čestice soli primaju negativni naboj i visoku energiju na površini. Stalnim mljevenjem kamene soli u toku tretmana i uduvavanjem mikročestica soli postiže se znatno veća koncentracija korisnih negativnih jona nego u prirodnim uslovima. Jonizovan vazduh sa viškom negativnih jona utiče pozitivno na čovjekov nervni sistem dovodeći do njegove relaksacije, psiho-fizičke ravnoteže, poboljšanja koncentracije i radne sposobnosti. Skoro sve bolesti disajnih puteva su izazvane ili provocirane od uzročnika infekcije, koji čak nakon terapije antibioticima ostaju u organizmu. Suvi slani aerosol olakšava izbacivanje i razvodnjavanje sekreta, ima antiinflamatorna svojstva, redukuje procese u čitavom respiratornom traktu, smanjujući otok sluzokože koja oblaže disajne puteve, čime se oni proširuju što odmah olakšava disanje. Omogućava normalan prolaz sluzi, lakšu i bržu evakuaciju sekreta iz sinusa i disajnih organa i eliminaciju ostataka sluzi i blokade kroz prirodan proces. Kod dječijih infekcija ušiju popravlja odnos vazdušnog pritiska sa obije strane bubne opne do normalizacije, jer smanjuje otok. Ova vrsta terapije nije u suprotnosti sa savremenim medicinskim liječenjem. Bezbjedna je, neinvazivna i prijatna za sve uzraste. Vrijeme oporavka se kod hroničnih bolesti skraćuje mobilisanjem imunoloških snaga organizma, a kod alergijskih promjena se skraćuje učestalost i intenzitet promjena. Pored ljekovitog dejstva čiste kamene soli u slanoj sobi se nalaze oligoelementi koji takođe ispoljavaju svoje ljekovite učinke (gvožđe, kalcijum, magnezijum, bakar, cink, selen, litijum) prodirući duboko u bronhije, bronhiole i alveole.

Haloterapija se preporučuje:
- Bolesnima - radi liječenja,
- Zdravima - kao moćan preventivni tretman koji podstiče imuni sistem, naročito respiratornih organa.
- Sportistima - zbog povećanja fizičkih sposobnosti i izdržljivosti, ali i nakon treninga radi efikasnijeg (bržeg i lakšeg) opuštanja muskulature.

Terapija djeluje antistresno, povećava kapacitet pluća, djeluje antiseptički na cijeli organizam, opušta i smiruje.

Preporučeni broj terapija je 10-18 terapija u zavisnosti od bolesti koja se tretira. Vrijeme trajanja terapije za odrasle je 40 minuta a za djecu 25 minuta.

Jedna terapija u slanoj sobi mijenja 3 dana boravka na moru !!!