Specijalna ponuda

Za sve vas koji dolazite prvi put, dajemo 1 gratis tretman na 7-10 dolazaka, odnosno 2 gratis tretmana na 12-14 dolazaka, a za naše stalne klijente dodatni +1 gratis tretman.


Sta poznati svjetski doktori kazu o nama:

 • Potvrđujem da je stanje pacijenata koji boluju od astme i oboljenja gornjih i donjih disajnih puteva poboljšan nakon 5 - 10 boravaka u sobama ispunjenih stijenama soli slično nakon boravka na moru. Pozitivni učinci traju prosječno tri mjeseca i, uspoređujući s troškovima četiri boravka na moru te uključujući i troškove liječenja kojima bi se poboljšalo stanje pacijenta, cijena jednog boravka u sobi je zanemariva.
  Boravak u slanim sobama može zamijeniti ljekoviti boravak na moru. Slani vazduh smanjuje alergijske simptome. Boravak u slanim sobama može biti od pomoći ljudima koji boluju od hroničnog kašlja, upale sinusa ili bronhitisa.
  Slana soba oponaša okolinu prirodnog rudnika soli ili morskih krajeva gdje je vazduh bogat solju i tako umanjuje i 
  ublažava oboljenja gornjih i donjih disajnih puteva - objašnjava Pr.dr Jiri Homolka.
  Pr.dr. Jiri Homolna, načelnik prve klinike za pluća prve medicinske škole Comenius fakulteta i bolnice za edukaciju u Pragu (Češka)
 • Morski klimatski uslovi se koriste dugi niz godina u liječenju izvjesnih oboljenja kože, jer pomažu u ozdravljenju ali i značajno doprinose poboljšanju zdravstvenog stanja pacijenta, štiteći ga od nemogućnosti da normalno obavlja svoj posao. Oboljenja na koja ovi klimatski uslovi izvanredno utiču su psorijaza, atopijski i hronični dermatitis.
  Moderan, brz način života nam ne dozvoljava uvijek odlazak na more, stoga raste popularnost ovih soba koje su ispunjene stijenama soli. One nude iste terapeutske mogućnosti i pored toga bliže su nam. Slane sobe predstavljaju mjesta u kojima se so oslobađa iz mineralnih tvari i elemenata u tragovima i to pri određenoj vlažnosti pri čemu se stvara jedinstvena mikroklima zasićena važnim elementima kao što su jod, bakar, magnezij, željezo, kalcij, kalij i drugi minerali koji su neophodni za normalan zdrav rad organizma.
  Specifična mikroklima ovih slanih soba ostvaruje izvrsne rezultate ne samo na 
  kožna oboljenja, već pozitivno utiče i na druge bolesti kao što su alergijska oboljenja, astma, zapaljenje nosne šupljine, oboljenja disajnih puteva, a pored svega navedenog ona utiče na oslobađanje organizma od stresa i okrepljuje organizam. Zbog mnogih pozitivnih učinaka ja mogu samo preporučiiti boravak u ovim slanim sobama.Dr.Zuzana Lukacova,dermatovenerolog,bolnica za edukaciju pri poliklinici u Bratislavi-Ruzinov,Slovačka.
 • Boravak od 45 minuta u slanim sobama je istovjetan trodnevnom boravku na moru. Vazduh je obogaćen jodom koji dezinficira, bromom, magnezijumom koji je odličan u borbi protiv stresa, kalcijumom koji se odlikuje antialergijskim svojstvima, kalijumom ili selenom koji uništava slobodne radikale.
  Dr.Jaroslav Mikula, medicinski direktor,Slovački zdravstveni SPA centar Piestany